Clubhuis, bar en terras weer open vanaf 1 juli 2020!

28 juni 2020


Vanaf woensdag 1 juli a.s. mogen leden van Tennisclub Zwaanshoek weer gezellig een drankje nemen op de club. Dit mag binnen de regels die nu gesteld zijn door de overheid, waaronder de belangrijke 1,5 meter afstandsregel. Als wij ons daar allemaal aan houden, dan lopen we bij een controle ook geen risico op een boete.

De Bar- & clubhuiscommissie heeft verschillende maatregelen genomen in het clubhuis en terras. Zo kunnen we veilig en plezierig gebruik maken van de bar en alle andere faciliteiten van het clubhuis. Lees de onderstaande informatie goed door voordat je naar de club gaat.

Clubhuis: we maken gebruik van 1 ingang en 1 uitgang

  • Ingang clubhuis: de ingangsdeur (dus daar waar je met je pasje het clubhuis binnen komt) is de ingang;
  • Uitgang clubhuis: een van de glazen deuren aan de zijkant is de uitgang.

Verplichte looproute in het clubhuis

De verplichte looproute is aangegeven naar de bar toe en vanaf de bar naar buiten:

  • Er kunnen niet meer dan 5 mensen tegelijkertijd in de rij staan om een bestelling plaatsen op volgorde van binnenkomst. Dus 1 aan de bar bij het pinapparaat betekent wachten voor 4 anderen in de respectievelijke gele vlakken aan de zijkant.
  • Betalen kan alleen via pinpas of je ledenpas. Contante betaling is niet mogelijk. Wij verzoeken je om zoveel mogelijk met je ledenpas te betalen in verband met de pinkosten. De bardienst kan je ledenpas opwaarderen met een geldbedrag (via pin), bijvoorbeeld 25 euro.
  • Er zijn geen barkrukken meer aan de bar om op te zitten.
  • Op de vloer bij de bar zijn gele vlakken aangebracht waar je kunt wachten op 1,5 meter afstand. Je bestelt in de hoek aan de linkerkant van de bar, loopt door naar het pinapparaat (om de paal heen) en daar neem je de bestelling in ontvangst. Je loopt via de aangegeven looproute naar buiten.
  • In het clubhuis en op het terras zijn een aantal zitjes gerealiseerd. De 1,5 meter afstand blijft hierbij gehandhaafd. De tafels binnen zijn voor maximaal 4 personen. Dus geen stoel aanschuiven!

Helaas hebben we in het clubhuis niet de mogelijkheid om veel zitjes te creëren. Dit betekent dat je meestal met je drankje naar het terras gaat via de aangegeven looproute.

Terras

Op het terras dienen we ook de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Dit betekent dat we minder zitplaatsen beschikbaar hebben. Bij de tafels is met het aantal stoelen (2 of 4) op 1,5 meter een zitplaats gecreëerd. Er zijn tafels voor twee of voor vier personen. Ook hier geldt geen extra stoelen pakken. We verwachten dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt met de 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten.

Afhangbord

Het afhangbord is niet toegankelijk. Reserveren blijft verplicht via de KNLTB ClubApp.

Toiletten en kleedkamers

Toiletten zijn toegankelijk en ook de kleedkamers mogen gebruikt worden. Bewaar hierbij wel de 1,5 meter afstand.

Regen en onweer: binnen schuilen niet mogelijk voor seniorleden

Bij regen/onweer is het niet mogelijk om binnen te komen schuilen en de 1,5 meter in acht te nemen; we hebben daar niet de ruimte voor.
Alleen bij regen/onweer is het voor de jeugd toegestaan om samen met hun trainer binnen te verblijven.

Bardiensten

De bardiensten worden weer gedraaid door alle leden. Indien je met meerdere mensen achter de bar staat, maak dan een taakverdeling waardoor je zoveel mogelijk de 1.5 meter afstand kunt behouden. Bijvoorbeeld barmedewerker X zorgt voor het drinken en eten en zet deze klaar; barmedewerker Y rekent af en regelt de vaat.  

Er is extra hygiëne materiaal beschikbaar voor de bardienst die hier behoefte aan heeft.

De Bar- & clubhuiscommissie heet je weer van harte welkom! Heb je tips hoe we het beter kunnen doen? Dan horen wij dat graag van je per e-mail: [email protected].

Nieuwscategorieën