Corona Update: horeca dicht om 20 uur, geen publiek bij trainingen en wedstrijden

13 november 2021


Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op onze sportlocatie. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken. Dit meldt de KNLTB op zijn site.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

De nieuwe coronamaatregelen eenvoudig uitgelegd:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-12-november-2021-in-eenvoudige-taal

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid. 

Maatregelen voor tennis en padel

De maatregelen voor tennis en padel in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een coronatoegangsbewijs te laten zien.
  • Een coronatoegangsbewijs is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers.
  • Het clubhuis mag na 20 uur nog wel gebruikt worden door toernooi- of wedstrijdleiding. De horeca blijft dan wel gesloten

Hoe nu verder?

De komende dagen bekijkt de KNLTB welke aanpassingen in de richtlijnen nodig zijn. Dit zal zo snel mogelijk worden gecommuniceerd, belooft de KNLTB.

Nieuwscategorieën