Corona Update: meer ruimte voor jeugdwedstrijden en horeca op sportlocaties

29 mei 2021


Het kabinet heeft besloten dat vanaf zaterdag 5 juni stap 3 van het openingsplan kan worden gezet. Dit betekent dat de jeugd tot en met 17 jaar weer competitie mag spelen. Bovendien kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Dit meldt de KNLTB op zijn website.

De Tenniskids en junioren kunnen de komende weken de verkorte competitie spelen die de KNLTB heeft gepubliceerd.. Ook Tenniskids- en junioren-toernooien kunnen vanaf 5 juni doorgaan. Let op: publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan.

Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horecaregels zoals zitplaatsen en maximaal 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

De details van deze versoepelingen probeert de KNLTB zo snel mogelijk helder te krijgen. Begin volgende week wordt hierover meer duidelijk. De richtlijnen en veelgestelde vragen worden dan geüpdatet.

Meer info en vervolg

Kijk voor de uitgebreide informatie over de versoepelingen en de voorwaarden op de website van de overheid.

Als de positieve ontwikkelingen voortzetten dan zijn vanaf 30 juni meer versoepelingen uit stap 4 en 5 mogelijk. Op 22 juni zal het kabinet daar over een beslissing nemen.

Bron: KNLTB

 

 

Nieuwscategorieën