Corona update: publiek blijft welkom met zitplaats op 1.5 meter, horeca sluit om middernacht

10 juli 2021


Het kabinet verscherpt met ingang van zaterdag 10 juli de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Voor het tennissen zelf heeft dit geen gevolgen. En publiek bij wedstrijden of trainingen blijft welkom, maar moet een vaste zitplaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar. Horeca mag open blijven, maar niet langer dan middernacht. De aanscherping is nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen. De maatregelen gelden tot en met 13 augustus 2021, meldt de KNLTB.

Dit betekent dat toeschouwers nog steeds welkom zijn bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken.

De horeca op sportlocaties mag open van 6.00 tot 00.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca-regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht. Entertainment zoals grote beeldschermen, live optredens en harde muziek is verboden.

Meer informatie

De richtlijnen en veelgestelde vragen zijn inmiddels geüpdatet.

Meer informatie kan je lezen op de website van de Rijksoverheid.

Nieuwscategorieën