Nieuwe coronamaatregelen, tenniswedstrijden blijven mogelijk

29 september 2020


Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Gelukkig kunnen we blijven tennissen. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek. Het clubhuis is gesloten, met uitzondering van de toiletten en kleedkamers. Wat betekent dit voor de competities, toernooien en het vrij spelen op het tennispark?

Vrij spelen en training: verlaat het park direct na afloop
Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt deze maatregel wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd het tennispark zo snel mogelijk verlaat.

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. 

Publiek niet meer toegestaan bij wedstrijden
Publiek is daarom vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur bij sportwedstrijden niet meer toegestaan en sportkantines moeten sluiten. Dit geldt voor alle horeca op of in een sportgelegenheid. Kleedkamers en toiletten mogen open blijven.

Competitie
Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. Zorg voor je eigen eten en drinken. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open.

Jeugdteams t/m 17 jaar
Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

Toernooien
De wedstrijden van de geplande toernooien kunnen doorgaan. Jeugdleden t/m 17 jaar die door een ouder naar een toernooi op een andere vereniging worden gebracht, worden gezien als begeleider en mogen blijven kijken. Als een jeugdlid t/m 17 jaar op de eigen accommodatie speelt, dan worden ouders (ook als ze het kind brengen naar de club) als toeschouwer gezien en mogen zij niet blijven kijken.

Geen ontvangst met koffie, thee en taart en geen drankje na afloop.

De antwoorden op de meestgestelde vragen over het vervolg van de competitie en toernooien lees je op deze pagina.

Lees voor meer info het volledige bericht over de algemene nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid en de maatregelen specifiek voor de sport.

Bron: KNLTB

Nieuwscategorieën