Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 
tenniskids-logo-medium

 

Inschrijven Worldtour & Groene Competitie

Er kan tot 26 oktober ingeschreven worden voor de Worldtour Rood, Oranje en de groene competitie Voorjaar 2018. Inschrijven voor het najaar kan nu al door een mailtje te sturen naar de jeugdcommissie (eissimmocdguej.[antispam].@tczwaanshoek.nl )

Zet daarin:

  • Je naam
  • Je Leeftijd
  • De kleur ballen waarmee je les hebt
  • Je bondsnummer

 

Wat is Tenniskids?

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

 

Blauw, rood, oranje en groen

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

 

Rood

In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan'getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

 

Tenniskids Competities

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de KIA World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kinderen doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren verenigingen vaak een Tenniskids toernooitje.

T.C. Zwaanshoek doet ook mee aan de Tennis Competities.

Afhankelijk van je nivo en je leeftijd kun je meedoen aan KIA Worldtour Blauw, KIA Worldtour Rood, KIA Worldtour Oranje of de groene competitie.

Wil je meedoen? Geef je dan op bij eissimmocdguej.[antispam].@tczwaanshoek.nl !

Speeldata World Tour Najaar 2018

 Zondag 9 september 2018

Zondag 16 september 2018

Zondag 23 september 2018

Zondag 30 september 2018

Zondag 7 oktober 2018

 

Speeldata World Tour Voorjaar 2019

 Nog niet bekend. Verwachting: 6x verdeeld over zondagen in april, mei, juni.

 

 

Speeldata Groene competitie

Voor Groene spelers is er een voorjaars- en najaarscompetitie. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie. Wil je je kind inschrijven voor de competitie? Neem contact op met je vereniging, zij kunnen jouw kind hiervoor inschrijven.

Speeldata Groene Competitie Voorjaar 2019

Zondag 7 april 2019

Zondag 14 april 2019

Maandag 22 april 2019

Zondag 12 mei 2019

Zondag 19 mei 2019

Zondag 26 mei 2019

Zondag 2 juni 2019

 

 

KNLTB Tenniskids Tour

Vind jij tennis ook zo leuk? En vind je het jammer dat de World Tour van 3 april t/m 9 juni even stil ligt? Kom naar de KNLTB Tenniskids Tour!

De KNLTB Tenniskids Tour is speciaal voor kinderen die tennissen in rood en oranje. Je kunt meedoen aan een te gekke clinic, toffe wedstrijdjes en leuke tennisspellen. Natuurlijk mogen de snelheidsmeter en leuke prijzen niet ontbreken. En misschien zijn Ace & Love, de mascottes van Tenniskids, ook wel van de partij! Ook jouw tennisvriendjes en –vriendinnetjes zijn welkom. Klik hier voor de flyer of klik hier voor alle speeldata en locaties.

Menzis Tenniskids Feest

Speel jij mee in de Kia World Tour of Groene competitie? Zorg dan dat je vier keer of vaker meedoet, want dan krijg jij een uitnodiging voor het Menzis Tenniskids Feest op één van de zes locaties in het land! Dit spetterend slotfeest is op zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018.

 

De feesten zijn van 10.00 tot 15.00 uur en het belooft een geweldige dag te worden met veel tennis, fun & entertainment. En misschien zijn Ace & Love, de mascottes van Tenniskids, en Bart Boonstra (presentator van Nickelodeon) ook wel van de partij! Deelname is gratis en je mag ook één vriendje of vriendinnetje meenemen, hij of zij hoeft geen lid te zijn van de KNLTB. 

Locaties en data

De feestelijke afsluiting van de Tenniskids competitie vindt dit jaar op meerdere locaties in het land plaats, zodat het feest voor alle kinderen bereikbaar is. Hieronder kun je zien op welke datum er een feest in jouw omgeving is. Maak ook al jouw tennisvriendjes en –vriendinnetjes enthousiast voor het feest en kom samen naar het Menzis Tenniskids Feest! 

7 juli

  • Oud-Beijerland (T.V. Oud-Beijerland)
  • Asten (t'Root)
  • Haren (Tennis- en Squashclub Haren)

8 juli

  • Alkmaar (T.C. Alkmaar)
  • Den Haag (THOR De Bataaf)
  • Veenendaal (T.V. Spitsbergen)

Klik hier voor meer informatie

Tenniskids toernooitjes 

Verschillende verenigingen in Nederland organiseren Tenniskids toernooitjes voor kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. Tijdens een Tenniskids toernooitje, die over meerdere speeldagen kan worden gehouden, worden korte partijtjes gespeeld. Kinderen spelen verschillende wedstrijden en ontmoeten kinderen van andere verenigingen. De resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte (DSS). De toernooitjes zijn opgenomen in de Toernooikalender.


Kinderen die in groen spelen kunnen meedoen aan een Tenniskids toernooitje of een open (jeugd)toernooi. Een open toernooi heeft een meer prestatief karakter en de resultaten tellen mee voor de speelsterkte (DSS). Er wordt op meerdere speeldagen in de week gespeeld. De groene onderdelen staan in de open toernooizoeker in MijnKNLTB

 

INSCHRIJF FORMULIER

De inschrijving voor de competitie in het voorjaar 2019 start nu!

De kosten zijn 10 euro per deelnemer.

Inschrijven kan tot 26 oktober middels het invullen van dit blad . Deze moet voor 26 oktober worden gemaild naar eissimmocdguej.[antispam].@tczwaanshoek.nl of kan worden ingeleverd bij de tennisleraar.

 

Ja, ik doe mee met de Worldtour/Groene competitie (doorhalen wat niet van toepassing is).

 

Naam:…………………………………………………………………………………………         Leeftijd: …………

 

Ik les met rode/ oranje of groene ballen ( doorhalen wat niet van toepassing is).

 

Bondsnummer:   ……………………………………………………………………………..

 

Handtekening ouder/verzorger:   …………………………………………………….

Logo TCZ PNG ORG

 

Noppenstraat 1
2136 AH Zwaanshoek

Postbus 85
2120 AB Bennebroek

023-5845184

ofni.[antispam].@tczwaanshoek.nl

Download de app