Gebruik padelbanen

 
Dankzij de allweather-padelbanen kan je het hele jaar padellen op ons sportpark, met inachtneming van de baancondities. 

Baancondities

 • Speel altijd op een schone baan. Bladeren en takjes op de baan moet je eerst even verwijderen voordat je gaat padellen. Dit om te voorkomen dat je uitglijdt en dat er vuil in de mat getrapt wordt. Hiervoor is gereedschap beschikbaar.
 • Bij regenplassen is sponsen niet toegestaan. Bij sponsen smeer je de mat dicht, waardoor het regenwater niet meer wegloopt.
 • Bij kale vorst is spelen geen bezwaar.
 • Betreden van de banen die besneeuwd zijn is verboden.
 • Bij sneeuw is het verwijderen van sneeuw NIET toegestaan omdat de mat beschadigd kan worden en infill wordt meegenomen. Bovendien ontstaat bij het betreden van de baan ijsvorming die zich aan de toplaag vasthecht en daardoor langzamer ontdooit. 
 • Bij ijzel is het uit veiligheidsoverwegingen af te raden de baan op te gaan.

 

Jaarindeling clubhuis 

 • Het fullservice-seizoen loopt van 1 maart tot en met 31 oktober. In deze periode is de bar van het clubhuis geopend tijdens evenementen, competities én van maandag t/m vrijdag vanaf 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

 • Het lowservice-seizoen is van november tot en met februari. Het clubhuis open je met de ledenpas. In de gang onder de AED vind je de baanverlichting (zie onder Baanverlichting). Tijdens evenementen is er een bardienst. Als er geen bardienst is dan kan je de thee-/ koffieautomaat gebruiken.

 

Wanneer zijn de banen voor wie beschikbaar?

Voor alle leden geldt dat de banen niet beschikbaar zijn tijdens evenementen, zoals interne toernooien, tossavonden, open toernooien, clubkampioenschappen en de competities.

Zie voor de evenementen de Clubagenda op de website. In de KNLTB ClubApp vind je of er banen beschikbaar zijn voor vrijspelen, welke banen zijn verhuurd of gereserveerd voor evenementen.

 

Rookvrij sportpark

Zwaanshoek Tennis & Padel ondersteunt het streven naar een rookvrije generatie. Daarom heeft het bestuur besloten om de laatste stap te zetten naar een geheel rookvrije club. Dit betekent dat er vanaf 1 maart 2020 niet meer mag worden gerookt op ons sportpark en in het clubgebouw.
 
Leden van Zwaanshoek Tennis & Padel vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Roken en sport passen niet bij elkaar. Door het sportpark rookvrij te maken is roken minder normaal en aantrekkelijk voor kinderen. Zo komen jeugdleden én alle andere leden zo min mogelijk met roken in aanraking bij het uitoefenen van hun sport.

 

Jeugd

Voor de jeugd zijn de banen beschikbaar van maandag t/m vrijdag tot 19.00 uur en in het weekend.

 

Senioren Daglidmaatschap

Voor de senioren die gekozen hebben voor een daglidmaatschap zijn de banen beschikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

 

Afhangen

Je bent verplicht om een baan af te hangen als je wilt spelen. Dit werkt via de KNLTB ClubApp of via het elektronische afhangbord in het clubhuis (naast de bar). Na reservering kun je 1 uur spelen op het door jou gekozen tijdstip. Je kunt al een baan reserveren vanaf 2 personen.
 
Let op: voor dubbels is het niet toegestaan om 2 uur een baan te reserveren door slechts 2 personen per uur op te geven.
 
Je mag spelen totdat je baan door andere spelers wordt afgehangen. Als leden zich bij jouw baan melden (en je tijd is om) dan stop je met spelen en kunnen de nieuwe spelers de baan op. Je mag pas opnieuw afhangen als je de baan hebt verlaten.

 

Introducés

Heb je een vriend of vriendin die graag wil kennismaken met onze tennis- en padelvereniging? Dan mag je hem of haar als introducé laten meespelen. Introducés zijn van harte welkom, maar let wel even op de regels.
Regels voor meenemen van introducés
 • Elk lid mag per keer 1 introducé laten meespelen;
 • Het aantal malen dat je iemand introduceert bedraagt maximaal 5x per jaar;
 • De kosten voor 1 introducé zijn € 5 per uur;
 • Betaling kan aan de bar of anders direct op de rekening van de club. NL 97 RABO 0306 9095 10 van Tennisclub Zwaanshoek, onder vermelding van de naam van het lid.
Meer dan 1 introducé? Huur een baan via Meet & Play

Wil je meer dan 1 introducé meenemen? Dan reserveer je een baan via Meet & Play tegen het normale huurtarief. 

Het bestuur vertrouwt erop dat alle leden de bovenstaande regels correct naleven. 

 

Baanverlichting

De padelbaanverlichting schakelt automatisch in na reservering van de betreffende baan. Eventueel kun je de verlichting met de hand in- en uitschakelen. De schakelkast bevindt zich in de gang bij de kleedkamers en toiletten in het clubhuis. De schakelkast hangt bij de AED.
 
Als je als laatste van de baan komt en er komt niemand meer, dan schakel je het licht eventueel uit.
 
Als er voldoende animo is om te spelen dan kun je het licht beter aan laten. Dit kan je eenvoudig checken via de ClubApp. De verlichting gaat automatisch uit even voor 23.00 uur.

 

Clubgebouw

Het clubgebouw is het hele jaar toegankelijk met de spelerspas. Bij het verlaten van het sportpark moet het clubhuis goed worden afgesloten. Kijk hierbij ook of de schuifdeur in het slot zit. Schakel eventueel ook de tl-verlichting uit bij de bar.

 

Toegangshek: sluiten als je de laatste bent

Als je als laatste het sportpark verlaat, dan doe je het toegangshek dicht. Eventueel kun je ook het toegangshek sluiten als je met een klein groepje aanwezig bent op het sportpark. Dat geeft een veiliger gevoel. De volgende (legale) bezoeker kan immers altijd met zijn spelerspas het sportpark op.

Heel veel padelplezier!