Vertrouwenscontactpersoon

Karin Hallegraeff - vertrouwenscontactpersoon

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Karin Hallegraeff en ben vertrouwenscontactpersoon voor Zwaanshoek Tennis & Padel.

In welke situaties kan je mij nodig hebben?

Als we het over grensoverschrijdend gedrag hebben binnen de vereniging, dan gaat het met name over discriminatie, pesten, intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Iedereen moet kunnen sporten in een veilige omgeving. Wanneer jij op de club gevoelens van onveiligheid ervaart, of iets is overkomen waarvan je je afvraagt of dat wel helemaal in de haak is, weet dan dat je voor hulp altijd terecht kan bij de vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Blijf er niet mee rondlopen, signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is moeilijk, maar het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten en samen te gaan zoeken naar oplossingen.

Een traject met een vertrouwenscontactpersoon ziet er als volgt uit:

  • Ik luister naar je verhaal en probeer er samen met jou achter te komen wat je graag zou willen zien gebeuren;
  • Vanuit een melding informeer ik je over mogelijke vervolgstappen. Indien nodig kan ik daarbij hulp inschakelen van het sportnetwerk:  https://centrumveiligesport.nl en https://centrumseksueelgeweld.nl;
  • In overleg met jou wordt er gerapporteerd aan het bestuur. Dit mag en kan anoniem als je dat wilt. Dus zonder jouw naam en/of van de persoon waarvan je melding doet te vermelden.


Hoe kan je me bereiken?

Stuur een e-mail naar [email protected]. Vraag daarin alleen of ik contact met je wil opnemen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.