KNLTB Najaarscompetitie 2023

De inschrijving voor de KNLTB Najaarscompetitie 2023 tennis is geopend tot 9 juni 2023. Voor meer informatie zie: https://www.tczwaanshoek.nl/nieuws/schrijf_je_team_in_voor_de_knltb_najaarscompetitie_2023/c32c41d6-14e9-47f2-b97f-9bb2a674501e 

Heb je nog geen team? Je ontmoet tennissende leden van Zwaanshoek via de tennismaatjes appgroep (zie het bord in de gang van het clubhuis), de tennisladder of Tennis & Padel toss.

Is competitie spelen helemaal nieuw voor jou? Lees alle tips en trucs in het artikel Competitie spelen: zo gaat dat!

 

Over de najaarscompetitie tennis

De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want er worden steeds meer teams ingeschreven. Nieuw is de dubbelcompetitie op zondag voor heren, dames en mixteams. De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober.

Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, tegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf speeldagen het meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen.

 

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Najaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor ervaren spelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past!

Iedere tennisvereniging bepaalt aan de hand van het competitieaanbod per provincie het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.

 

Speeldata

De Najaarscompetitie 2023 start half september en loopt tot en met half oktober. Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel licht de KNLTB de redenen verder toe.

 

Wanneer en hoe laat moet ik spelen?

Uiterlijk één week voor een speeldag kun je de aanvangstijden en extra informatie over de bezoekende vereniging terugvinden op MijnKNLTB. Als je de gegevens van een andere vereniging, zoals de locatie of het telefoonnummer van de aanvoerder, wil opzoeken dan moet je een account hebben op MijnKNLTB.

Let op: de komende dagen kunnen er nog wijzigingen in het wedstrijdprogramma worden gemaakt. Kijk dus vlak voordat de competitie begint of de indeling van jouw team hetzelfde is gebleven.

Zou je ook graag competitie willen spelen, maar heb je nog geen team? Stuur dan een mail naar onze Wedstrijdcommissie met je naam, KNLTB-nummer en voorkeur voor een competitiesoort. Dan kijkt de Wedstrijdcommissie of er mogelijkheden zijn. Het mailadres is [email protected]. 

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

 

Archief

Najaarscompetitie 2019

Zwaanshoek 2 kampioen Gemengd dubbel 35+ Vrijdagavond

 

Najaarscompetitie 2018

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie 2018 werden drie teams van Tennisclub Zwaanshoek kampioen. Zwaanshoek 3 pakte de overwinning bij de Gemengd Dubbel 35+ Vrijdagavond. Zwaanshoek 1 en Zwaanshoek 2 werden kampioen bij de Dames Zondag.

Dames Zwaanshoek 2 kampioen

Zwaanshoek 3 kampioen: spannend tot op de laatste dag