KNLTB Competitie 2021

De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want er worden steeds meer teams ingeschreven. Nieuw is de dubbelcompetitie op zondag voor heren, dames en mixteams. De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober.

Indeling KNLTB Competitie 2021

De indeling van de KNLTB Competitie 2021 en de Tenniskids Najaarscompetitie zijn gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Ruim 26.000 tennisteams en bijna 1.400 padelteams gaan in september de baan op om met elkaar wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Dit meldt de KNLTB op zijn site.

Vanwege de coronamaatregelen besloot de KNLTB in maart de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Er is veel belangstelling voor de KNLTB Competitie 2021. Dit jaar doen nog meer teams mee dan vorig jaar.

Waar kan ik de indeling vinden?

Klik hier voor de indeling van de KNLTB Competitie 2021. Hieronder vallen de Groene competitie, de junioren- en senioren competities. Lukt het je niet om jouw indeling te vinden? Gebruik dan dit stappenplan.

Klik hier voor de indeling van de Tenniskids Najaarscompetitie (Rode- & Oranje competitie).

Klik hier voor de voorlopige speeldata van alle competities.

Wanneer en hoe laat moet ik spelen?

Uiterlijk één week voor een speeldag kun je de aanvangstijden en extra informatie over de bezoekende vereniging terugvinden op MijnKNLTB. Als je de gegevens van een andere vereniging, zoals de locatie of het telefoonnummer van de aanvoerder, wil opzoeken dan moet je een account hebben op MijnKNLTB.

Let op: de komende dagen kunnen er nog wijzigingen in het wedstrijdprogramma worden gemaakt. Kijk dus vlak voordat de competitie begint of de indeling van jouw team hetzelfde is gebleven.

Zou je ook graag competitie willen spelen, maar heb je nog geen team? Stuur dan een mail naar onze Wedstrijdcommissie met je naam, KNLTB-nummer en voorkeur voor een competitiesoort. Dan kijkt de Wedstrijdcommissie of er mogelijkheden zijn. Het mailadres is [email protected]. 

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

 

Archief

Najaarscompetitie 2019

Zwaanshoek 2 kampioen Gemengd dubbel 35+ Vrijdagavond

 

Najaarscompetitie 2018

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie 2018 werden drie teams van Tennisclub Zwaanshoek kampioen. Zwaanshoek 3 pakte de overwinning bij de Gemengd Dubbel 35+ Vrijdagavond. Zwaanshoek 1 en Zwaanshoek 2 werden kampioen bij de Dames Zondag.

Dames Zwaanshoek 2 kampioen

Zwaanshoek 3 kampioen: spannend tot op de laatste dag