Tennis Fit

 
Zwaanshoek Tennis & Padel biedt Tennis Fit, het programma van de KNLTB dat je langer op de baan houdt! Tennis Fit wordt gegeven door Eric Krijger van Tennisschool Haarlemmermeer en fysiotherapeuten Frans Vrolijk, Peter van Kessel en Peter Zaalberg. Het programma is speciaal voor seniorenleden van 50 jaar en ouder. 

Waarom Tennis Fit?
Uit onderzoek van de KNLTB blijkt dat:
  • 20% van de leden boven de 50 jaar zijn of haar lidmaatschap opzegt vanwege blessures;
  • de behoefte bestaat om het tennisspel en de tactiek te blijven verbeteren. Maar dan in een flexibeler vorm van lessen: niet in de 'normale' lescyclus – niet te duur en niet te vaak.

Deelnemer: “Ik ben verbaasd dat ik op mijn leeftijd ook nog nieuwe dingen kan leren”

 

Tennis Fit-programma

Tennisfit is voor senioren+ leden (50 jaar en ouder) en bestaat uit verschillende elementen:
  • Een beperkte reeks van 10 lessen in een groep van maximaal 10 personen. Het beperkte aantal lessen scheelt in kosten en zorgt voor flexibiliteit (je zit er niet lang aan vast), maar je leert nog wel en krijgt tips om je spel te verbeteren.
  • Begeleiding door tennisleraar en/of fysiotherapeuten; je krijgt les in een goede warming-up, cooling-down, hoe je beter kan bewegen en ook je techniek en tactiek kan verbeteren. Alles met het doel om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Er is ruimte voor gezelligheid. Zo worden de lessen gezamenlijk afgesloten met een drankje (op eigen kosten) en maak je weer nieuwe tennismaatjes.
  • Expert Meeting: specialisten geven onder meer tips over gezondheid en blessurepreventie.
 
Neem contact op met Tennisschool Haarlemmermeer voor meer informatie over het Tennis Fit-programma.
 
 
Bekijk het filmpje van de KNLTB over het Tennis Fit-programma: