Jeugd Tennisladder

 
De Jeugd Tennisladder is voor juniorleden t/m 18 jaar van Zwaanshoek Tennis & Padel, T.V. Bennebroek en T.V. Vogelenzang. De online-tennisladder is voor zowel beginners als de doorgewinterde competitiespelers. Het is een leuke en snelle manier om nieuwe tennismaatjes op je club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je met iemand van jouw niveau. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.
 
Je kan kiezen hoe vaak je wilt spelen, je kan rondes overslaan en het programma regelt dan wedstrijden voor je waarbij je kan stijgen of dalen op de ladder. Lees van tevoren de spelregels en reglementen goed door.
 
Bij de inschrijving vul je een startniveau in:
 
  • 1 ster is oranje & groen 2
  • 2 ster is groen 1
  • 3 ster is junior 12-14 niveau 8-9
  • 4 ster is junior 15-17 niveau 8-9
  • 5 ster is junior 12-14 niveau 4-7
  • 6 ster is junior 15-17 niveau 4-7
 
Via de Jeugd Tennisladder-site kan je eenvoudig afspreken, hiervoor is ook een speciale Clubladder app beschikbaar (iOS en Android).
 
Zorg ervoor dat je ook afspreekt waar je speelt en reserveer een baan bij Zwaanshoek Tennis & Padel, T.V.
Bennebroek of T.V. Vogelenzang.
 
Een tennisbaan bij Zwaanshoek Tennis & Padel reserveer je via de website of - nog veel gemakkelijker - via de KNLTB ClubApp. Je kan de gehele winter bij Zwaanshoek Tennis & Padel terecht.
 
Speel je als gast bij een andere vereniging? Dan regelt je
tegenstander de reservering. 

Zijn de banen gesloten bij je eigen club, en speel je niet tegen iemand van Zwaanshoek Tennis & Padel? Neem dan contact
op met Leon Visser op 06-10903153. Dan reserveert hij een baan voor je.

Doe mee en tennis vaak. Je zal zien dat je met sprongen vooruit gaat.
 
Spelregels
Je speelt de gebruikelijke afhangtijd en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. 
Groene bal: Je speelt om het beslissend punt bij 40-40. Bij een gemengde wedstrijd (geel/groen) kiest de groene speler de bal. Je wisselt van positie als je wint van
iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder
gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op e-mail. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.
 
Rondes
Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvang je de wedstrijdgegevens. De eerstgenoemde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan
door je instellingen aan te passen.
 
Seizoen
Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. 
Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgende seizoen, totdat je je afmeldt. 
 
De zomerladder eindig op 11 oktober 2020. Daarna start er automatisch een nieuw seizoen voor de winterladder die duurt t/m maart 2021.