Baanreserveringen: hoe zit het ook alweer?

23 maart 2023


Als je wilt tennissen of padellen dan ben je verplicht om een baan te reserveren. Dit werkt via de ClubApp, website of het elektronische afhangbord in het clubhuis. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en etiquette bij baanreserveringen. 
 

Online baanreservering via ClubApp en website

Je kunt 1 keer per dag online een baan reserveren via de KNLTB ClubApp of onze website. Dit kan tot 1 week van tevoren. Zo kun je direct spelen na aankomst bij de club. Wel zo'n prettig idee! Na de reservering kun je maximaal 1 uur spelen op het door jou gekozen tijdstip. Als je tijdens de spitsuren met 2 personen een padelbaan reserveert, dan is de maximale speeltijd 30 minuten. Voor tennis maakt het momenteel niet uit of je met 2 of 4 personen gaat spelen.
 
Je mag doorspelen totdat je baan door andere leden wordt gereserveerd. Als zij zich bij jouw baan melden - en je tijd is om - dan stop je met spelen en kunnen de nieuwe spelers de baan op.
 
 

Dubbels: 2 om 2 reservering niet toegestaan

Let op: voor dubbels is het niet toegestaan om 2 uur achter elkaar een baan te reserveren via de ClubApp. Bijvoorbeeld door slechts 2 personen per uur op te geven. Zo krijgen ook andere leden de kans om te spelen. Dit geldt zowel voor tennis als padel.
 
 

Baanreservering via elektronische afhangbord

Wil je op dezelfde dag nog een keer spelen? Dan kan dat via het elektronische afhangbord in het clubhuis (naast de bar). Hiervoor hebben alle spelers de persoonlijke KNLTB ledenpas nodig. Die krijg je bij je lidmaatschap. Je reserveert een baan door de persoonlijke KNLTB ledenpassen bij de scanner te houden. De scanner hangt rechts naast het afhangbord. Volg eenvoudig de instructies op het scherm om een nieuwe baan te reserveren.
 
 

Introducés

Heb je een vriend of vriendin die graag wil kennismaken met onze tennis- en padelvereniging? Dan mag je hem of haar als introducé laten meespelen. Introducés zijn van harte welkom, maar let ook hier even op de regels!
 

Regels voor meenemen van introducés

  • Elk lid mag per keer 1 introducé laten meespelen;
  • Het aantal malen dat je iemand introduceert bedraagt maximaal 5x per jaar;
  • De kosten voor 1 introducé zijn € 5 per uur;
  • Betaling kan aan de bar of anders direct op de rekening van de club. NL 97 RABO 0306 9095 10 van Tennisclub Zwaanshoek, onder vermelding van de naam van het lid.

Meer dan 1 introducé? Huur een baan via Meet & Play

Wil je meer dan 1 introducé meenemen? Dan reserveer je een tennis- of padelbaan via Meet & Play tegen het normale huurtarief. 

Het bestuur vertrouwt erop dat alle leden de bovenstaande regels correct naleven. 

 

Nieuwscategorieën Padel Tennis