Corona-update: competities, toss en ladder stopgezet

14 oktober 2020


De KNLTB heeft nieuwe coronamaatregelen vastgesteld die vanaf woensdag 14 oktober gelden voor alle tennisverenigingen. De competitie, ladder, interne competitie en de toss worden stopgezet. Gelukkig is er ook goed nieuws. In tegenstelling tot wat premier Rutte gisteravond zei op de persconferentie mag je gewoon blijven dubbelen.

Het doel van de maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. De maatregelen gelden voorlopig voor de komende 4 weken.

Vanaf woensdag 14 oktober geldt het volgende:

  • De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Vrij tennissen en trainen blijft mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De KNLTB adviseert de toiletten alleen geopend te houden voor noodgevallen.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Geen toss, ladder en interne competitie
Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond en laddercompetitie. Een onderling partijtje spelen kan wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op.

Activiteiten jeugd alleen bij eigen vereniging
Activiteiten voor jeugdspelers tot 18 jaar kunnen doorgaan, mits deze plaatsvinden op de eigen vereniging. Voorkom wel reisbewegingen en zorg dat begeleiders 1.5 meter afstand houden.

Maximale groepsgrootte: 4 personen
Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen op anderhalve meter afstand. Jeugd t/m 17 jaar uitgezonderd.

De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Meest gestelde vragen over tennis en corona.

Bron: KNLTB

Nieuwscategorieën