Coronacrisis: update van de voorzitter

25 maart 2020


Onze voorzitter Marcel Riep geeft een update over de sluiting van het tennispark in deze moeilijke tijd. Ook het parkonderhoud en vragen over de contributie komen uitgebreid aan bod.

Beste clubleden van T.C. Zwaanshoek,
 
Het zijn moeilijke tijden; het coronavirus houdt ons in zijn greep. Bijna elke dag worden we geconfronteerd met nieuwe maatregelen om te zorgen dat we hier gezond doorheen komen. Een van die maatregelen is dat de sportparken tot en met 6 april niet mogen worden opengesteld. Dat betekent dat ook Tennisclub Zwaanshoek de hekken moet sluiten. En dat allemaal kort voor het begin van de competitie. Helaas geen activiteiten meer, bar-en clubhuis gesloten en onzekerheid of die datum van 6 april niet wordt verlengd.
 
Het veroorzaakt onrust. Dat merkt het bestuur aan de vragen die haar bereiken. Leden vragen zich af wanneer zij weer op het tennispark mogen worden toegelaten en hoelang dit wel kan gaan duren. Jullie zullen begrijpen dat die, gegeven deze situatie, moeilijk zijn te voorspellen. We houden echter moed en hopen dat we toch weer snel in staat worden gesteld om een balletje te slaan. Gelukkig houdt ook de KNLTB de club goed op de hoogte van de ontwikkelingen en biedt steun door het snel delen van informatie.
 
De laatste tijd bereiken ons ook vragen over de contributie en met name of die misschien niet moet worden aangepast. Helaas kan dat niet op dit moment en de reden daarvoor zal ik toelichten: als je lid bent van de club ben je contributie verschuldigd, dat is zo vastgelegd in de statuten van de vereniging. Het maakt niet uit of lessen of activiteiten wel of niet doorgaan; als je lid bent geworden ga je akkoord met de statuten en blijf je de volledige contributie verschuldigd. Dat ligt anders met bijvoorbeeld een contract van een sportschool; deze heeft een verplichting tot leveren en zou in gebreke gesteld kunnen worden ingeval van wanprestatie (hoewel er in geval van overmacht anders besloten kan worden).
 
T.C. Zwaanshoek, jullie tennisclub, is er voor jullie en wil er straks, als dit allemaal voorbij is, ook weer voor jullie zijn. Denk er aan dat de kosten voor de club ook gewoon doorgaan; de banen en het park blijven in deze periode onderhoud nodig hebben. Achter de schermen blijven nog steeds vrijwilligers hard werken om alle banen in perfecte staat te houden. Zo kan er direct gespeeld worden zodra het tennispark weer mag worden opengesteld.
 
Met elkaar en voor elkaar blijven we sterk is het motto en daar houden we ons aan vast. Fantastisch om te zien dat de tennisschool en Jeugdcommissie al leuke thuis-challenges met tennis aan het organiseren zijn om deze tijd door te komen. Een erg leuk initiatief!
 
Niettemin wens ik jullie allemaal heel veel sterkte toe de komende tijd en hoop jullie spoedig weer op ons tennispark te kunnen ontmoeten.
 
Marcel Riep
Voorzitter T.C. Zwaanshoek

Nieuwscategorieën