Padelcommissie krijgt toestemming voor 5 padelbanen in 2022

29 september 2021


Padel komt volgend jaar naar Zwaanshoek! De Padelcommissie heeft afgelopen maandagavond tijdens de Bijzondere Ledenvergadering toestemming gekregen om 5 padelbanen te realiseren op ons sportpark. Als de financiering rond is dan kunnen de padelbanen mogelijk in maart/april volgend jaar worden aangelegd.

Padel maakt een stormachtige ontwikkeling door in Nederland. Veel tennisverenigingen leggen padelbanen aan. Ook de KNLTB heeft deze racketsport inmiddels omarmd. Landelijk is er een verschuiving merkbaar van tennis naar padel. 

De Padelcommissie begon in juli met het inwinnen van informatie over de mogelijkheden van padel. Het uitgebreide eindverslag werd tijdens de Bijzondere Ledenvergadering van afgelopen maandag toegelicht. Aan het eind van de vergadering werd er unaniem toestemming gegeven voor de aanleg van 5 padelbanen.

Competitie en toernooien

Dankzij de 5 padelbanen kan de club in de toekomst padelcompetitie spelen en toernooien organiseren. Bovendien kan 1 baan voor padelles worden gebruikt. De overige 4 banen houden we dan over voor verhuur en vrij spelen.

De padelbanen worden over de huidige tennisbanen 4 en 5 aangelegd. Zie ook de afgebeelde plattegrond boven dit artikel. Er blijven 7 tennisbanen over. Dat is ruim voldoende voor het huidige ledenbestand.

Huur, lidmaatschap en contributie

Leden van T.C. Zwaanshoek kunnen in de toekomst voor een klein bedrag extra ook padel opnemen in hun lidmaatschap. Waarschijnlijk wordt dit 50 euro bovenop de huidige contributie.

Nieuwe leden die alleen padel willen spelen betalen dezelfde contributie als tennissende leden. Momenteel is dat 195 euro per jaar.

Daarnaast wordt het mogelijk om een padelbaan te huren. De huurtarieven worden later bekendgemaakt. 

Nieuwscategorieën