Parkdag 2022: snoeihard gewerkt in een gezellige sfeer

31 oktober 2022


Parkdag 2022 was afgelopen zaterdag een groot succes. Niet alleen vanwege het mooie weer, maar ook door de goede opkomst. Op een stralende herfstdag hielpen 25 leden bij het snoeien van de bomen en hagen. Verder is er veel blad geruimd en zijn plekken achter de hekken toegankelijk gemaakt. Het eindresultaat is een gigantische berg snoeiafval op de parkeerplaats, zie de bovenstaande foto’s.

De deelnemers werden zaterdag om 9.00 uur verwelkomd met een heerlijk kopje koffie. De onderhoudscommissie maakte groepjes met verschillende taken. Handig, want zo kon het groen van het sportpark in een keer worden aangepakt. 

De vrijwilligers hebben bijzonder veel gedaan, vertelt Dick de Jong van de onderhoudscommissie. “De coniferenhaag bij tennisbanen 6 en 7 is meer dan 1 meter korter gemaakt. Ook aan de kant van de Spieringweg is veel gesnoeid. Overhangende boomtakken zijn verwijderd. En de prunushaag is nu weer even hoog als het hekwerk. Je kunt nu gemakkelijker achter de hekken lopen om naar een tennisbal te zoeken.”

De leden werkten hard in een gezellige sfeer. Tussendoor was er af en toe een welverdiende koffiepauze. En onder de middag een goed verzorgde lunch. 

“Alles liep de hele dag op rolletjes”, stelt Dick tevreden vast. “Dit kwam vooral door de ijver van de vrijwilligers, de goede organisatie en het goede werkmateriaal. MVEA Bedrijfskleding van Erik Aarts had voor iedereen werkhandschoenen meegenomen, en StukArt Tuinen professioneel gereedschap.” 

De hulp van de vrijwilligers en bedrijven wordt enorm gewaardeerd. Volgend jaar komt er zeker weer Parkdag. Dus houd de clubagenda in de gaten!

Nieuwscategorieën Tennis Padel