T.C. Zwaanshoek onderzoekt mogelijkheden padel

27 juli 2021


Het bestuur van T.C. Zwaanshoek heeft de Padelcommissie gevormd. Twee werkgroepen onderzoeken de mogelijkheid om naast tennis ook padel aan te bieden. Eind september melden de werkgroepen hun eerste bevindingen aan het bestuur.  

Onze voorzitter Marcel Riep vertelt je hieronder alles over het hoe en waarom van padel bij T.C. Zwaanshoek.  

Meer weten over padel? Aan het eind van dit artikel vind je leuke weetjes over de padelsport. Check hierboven alvast het filmpje waarin de spelregels worden uitgelegd!

Bericht van de voorzitter

“Beste leden van T.C. Zwaanshoek, 

In de laatste ledenvergadering hebben we melding gemaakt dat het bestuur het komende seizoen gaat onderzoeken of binnen T.C. Zwaanshoek de mogelijkheid bestaat om ook de padel-sport te introduceren. Voor veel tennisverenigingen als de onze is het een lastige opgave om het ledental op peil te houden. Het is met name lastig om vooral jongere leden te blijven binden aan de tennisclub. 

Padel maakt een stormachtige ontwikkeling door in Nederland. Veel tennisverenigingen leggen padelbanen aan. Ook de KNLTB heeft deze racketsport inmiddels omarmd. Landelijk is er een verschuiving merkbaar van tennis naar padel. 

Het bestuur heeft dit voorjaar aan haar leden gevraagd om zich aan te melden voor de Padelcommissie om de mogelijkheden van padel te onderzoeken. Hierop is vanuit de leden enthousiast gereageerd.  

Inmiddels hebben wij 2 goed bezette werkgroepen gevormd. Daar zijn wij erg blij mee. De werkgroepen onderzoeken enerzijds de technische aspecten en anderzijds de effecten op de vereniging en haar leden. 

Eind september rapporteren de werkgroepen hun bevindingen aan het bestuur. De eindrapportage zal door het bestuur worden uitgewerkt en daarna worden voorgelegd aan de leden van T.C. Zwaanshoek. 

Het bestuur heeft de werkgroepen gevraagd om regelmatig tussentijds te rapporteren en ook de leden op de hoogte te houden van het verloop. We hechten er namelijk waarde aan dat de leden zoveel mogelijk worden betrokken bij de ontwikkelingen rondom het onderzoek. 

De komende periode laat de Padelcommissie je graag kennismaken met padel. Ook kan je met enige regelmaat updates verwachten over de voortgang van het onderzoek. Houd de KNLTB-app en/of website dus in de gaten!” 

Marcel Riep 
Voorzitter T.C. Zwaanshoek 

Een eerste kennismaking met padel 

Wist je dat... 

  • padel de snelst groeiende sport van Nederland is?
  • padel en tennis nauw verwant zijn met elkaar? Je leert padel al spelen binnen 4 weken!
  • je bij padel onderhands serveert?
  • padel het meest als dubbel wordt gespeeld? Zowel dames tegen dames, heren tegen heren, dames tegen heren en gemixt! 

Nieuwscategorieën