TopspinPro: leer eenvoudig spelen met topspin

01 april 2021


Wil je graag met topspin leren spelen, met forehand én backhand? Dan is de TopspinPro een fantastische hulp om je slag te verbeteren. Deze trainingshulp zou bij geen enkele tennisles mogen ontbreken. 

De redactie heeft de TopspinPro een aantal jaren geleden in huis gehaald om te leren spelen met meer spin. Dit apparaat laat je werkelijk voelen en zien hoe het is als je de bal spin meegeeft. De Londense tennisleraar Tamas demonstreert dit in het filmpje boven dit artikel. 

De TopspinPro kan je eenvoudig binnen gebruiken, bijvoorbeeld in de woonkamer. Het voordeel van de TopspinPro is dat de bal stil hangt aan een stokje. Zo kan je je volledig concentreren op het raken van de bal, mét topspin. 

De timing van de slag komt later tijdens de tennisles, als je wordt aangespeeld. Wat je ook kan doen is naar de tennisbaan gaan met een tennismaatje of zelf ballen opgooien en wegslaan. Tip: koop een mandje met 80 trainingsballen (of nog beter: een ballenkanon). 

Voor de redactie heeft de investering in de TopspinPro zich dubbel en dwars uitbetaald. Zelfs nog vele malen meer dan het nieuwe tennisracket waar Nadal ook mee speelt. Het is een aanrader voor iedereen die beter wil leren tennissen.

Nieuwscategorieën Tennis