Van de penningmeester: een veelbelovend begin voor de Padel Obligatie

08 november 2021


T.C. Zwaanshoek heeft vorige week de Padel Obligatie gelanceerd. Op dit moment is iets meer dan de helft van het doelbedrag bereikt. Zie ook de Padel Obligatie Meter op deze site. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Maar we zijn er nog niet, vertelt onze penningmeester Ton van den Boom. 

Een week geleden hebben we onze T.C. Zwaanshoek obligatielening gelanceerd. Zoals wellicht bekend, willen we deze lening gebruiken voor de financiering van de aanleg van 5 padelbanen op ons sportpark. Want hoewel we een financieel zeer gezonde vereniging zijn, is zo’n investering zelfs voor ons niet zomaar met eigen middelen te doen.

Waarom een obligatielening? 

Allereerst omdat het ons minder afhankelijk maakt van bankfinanciering. Het verkrijgen van financiering via de bank is tijdrovend. Bovendien is het relatief kostbaar en weinig flexibel door bijvoorbeeld afsluitprovisies en de beperking van de mogelijkheden om af te lossen. Door een deel van de aanleg van de banen te financieren met de obligatielening, kunnen we de bankfinanciering beperken. Het doel is om op deze manier 100.000 euro bij elkaar te krijgen.

Daarnaast geeft zo’n obligatielening onze leden én alle mensen die zich betrokken voelen bij de vereniging de kans om direct hun steentje bij te dragen aan de introductie van padel bij T.C.  Zwaanshoek. Bovendien krijg je jaarlijks 3% rente uitgekeerd op het nog niet afgeloste deel van de lening. Het is mooi om te zien dat jullie in 1 week al voor meer dan de helft van het bedrag hebben ingeschreven. Een veelbelovend begin maar we zijn er nog niet. 

Wil je ook inschrijven? Dat kan via mijn.obligatieplan.nl/tczwaanshoek/ tot 1 december (of tot wanneer de 100.000 euro is bereikt). Je helpt daarmee niet alleen onze vereniging aan 5 padelbanen, maar je biedt ook aan iedereen de mogelijkheid om die nieuwe, populaire sport zelf te spelen bij T.C. Zwaanshoek!

Ton van den Boom
Penningmeester T.C. Zwaanshoek

Nieuwscategorieën Padel