Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22)

31 maart 2021


De KNLTB stelt de competitie verder uit tot begin juni (week 22). Een volledige competitie is dan niet mogelijk; het aantal speeldagen zal worden ingekort. Tenminste, als het doorgaat. De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. 

Op dinsdag 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zal de KNLTB communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft is nog onzeker. 

Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en wordt ingezet op een KNLTB Competitie in het najaar.

Alle competities op een rijtje

Voorjaarscompetitie

  • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.

  • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Een verenigingscompetitieleider (VCL) kan een nieuw team aanmelden bij de KNLTB. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder een team aan ons doorgegeven wordt, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.

  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. VCL's kunnen terugtrekkingen doorgeven tot uiterlijk 11 april).

Zomeravondcompetitie

  • De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.

Tenniskids /Juniorencompetitie

  • De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zullen wij daar op inspelen. Daar houden we bij het indelen al rekening mee.

  • De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. Een VCL of functionaris Tenniskids kan teams aanmelden bij de KNLTB.

Meer informatie over het uitstel van de competitie vind je op de website van de KNLTB.

Nieuwscategorieën