Zwaanshoek 3 kampioen: spannend tot op de laatste dag

12 november 2018


Tijdens de Vrijdagavondcompetitie werd Zwaanshoek 3 kampioen bij de Gemengd Dubbel 35+. Ze speelden in een zware poule tegen onder andere Zwaanshoek 1. Joke van der Vlugt vertelt hoe haar team het kampioenschap wist te pakken.

Joke had vooraf geen hoge verwachtingen. “Toen de indeling bekend was slaakte ik een diepe zucht”, vertelt Joke. “Pfff, veel te hoog ingedeeld! En ik vond het jammer dat ook Zwaanshoek 1 in onze poule zat. De enige optie was om gewoon lekker te tennissen en doen alsof we het kunnen. We moesten vooral niet vergeten om het vooral leuk te vinden.”

Een zware klus
Onder leiding van teamcaptain Kees Staman begon Zwaanshoek 3 aan deze zware klus. De uitwedstrijden waren voor Martin, Kees, Jose en Jodi. Joke wilde de thuiswedstrijden spelen, maar moest dan wel “voor straf” appeltaart bakken. “Ons uitgangspunt was eindigen in de middenmoot”, aldus Joke. “Dat zou naar onze mening niet verkeerd zijn, en zeker niet slecht.”

Vol aan de bak
De eerste wedstrijd mochten ze meteen vol aan de bak tegen hun clubgenoten van Zwaanshoek 1. Het werd uiteindelijk een gelijk spel. “Dat viel ons uiteindelijk mee. De kop was eraf en we begonnen vol goede moed aan de volgende partijen.”

Spannend tot op de laatste dag
De competitie bleef spannend tot op de laatste dag. “Ondanks de blessures in ons team zijn alle wedstrijden redelijk tot goed verlopen. Uiteindelijk hebben we een mooi resultaat behaald. Bij deze wil ik Ron en Jeroen bedanken die ons uit de brand hebben geholpen. Toppie mannen!”

Team Zwaanshoek 3
Martin
Jose
Jodi
Kees
Joke

Nieuwscategorieën