Padel: een dynamische sport voor iedereen

17 augustus 2021


Zoals aangekondigd op deze site laten we je deze zomer graag kennismaken met padel. Via de website, ClubApp en Facebook houden we je op de hoogte over het onderzoek naar padel bij onze club. Ontdek wat voor dynamische sport padel is voor iedereen. Lees snel verder!

Padel lijkt toch op tennis en squash? Ja dat klopt! Alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren. Dat levert vaak genoeg nog verrassende nieuwe vriendschappen op.

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis. Zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur, en levert vaak verrassende rally’s op.

Wedden dat je denkt: “Dit moet ik echt even zien op beeld!”? Dat snappen we, kijk de bovenstaande video’s maar eens!

Padel: de spelregels

  • Er wordt gespeeld met 4 spelers; 2 tegen 2;
  • De puntentelling is gelijk aan die van tennis;
  • De service moet onderhands, met als eerste een stuit;
  • De bal mag één keer in het servicevak of daarna speelveld stuiteren. Daarna mag hij de wand of het hekwerk raken voordat hij wordt teruggespeeld;
  • Je mag de bal via de eigen wand retourneren;
  • Rechtstreeks tegen de glazenwand of hekwerk aan de overzijde is fout;
  • De padelsport heeft eigen ballen. De padelbal is kleiner dan een tennisbal, beweegt trager en stuitert minder.

Meer weten over de spelregels van padel? Neem een kijkje op KNLTB Padel.

Nieuwscategorieën Padel